Kristaus nusistatymas


Dievas juk davė mums ne baimės dvasią, bet galybės, meilės ir savitvardos (angl. k. čia „sveiko proto“, „blaivaus mąstymo“) dvasią. 2 Timotiejui 1,7

 


Labai daug kūno ir psichikos ligų žmogus įsivaro pats: pvz., skrandžio opos atsiranda dėl nuolatinio nervinimosi, širdies smūgis ištinka dėl persitempimo ir pan. Nepagrįstas nerimas, baimė, išankstinis neigiamas nusistatymas, neapykanta ar pavydas sukelia didžiulį vidinį stresą, dėl kurio vėliau gali išsivystyti psichinė liga. Norint išsaugoti sveiką mąstymą, derėtų tvardytis ir vengti minėtų blogybių. Biblija ragina: „Būkite tokio nusistatymo kaip Kristus Jėzus“ (Fil 2,5). Jei būsime tokio nusistatymo kaip Kristus, mūsų nerimą pakeis pasitikėjimas, priešiškumą išstums meilė, o baimę – tikėjimas.


Dienos malda

Viešpatie Jėzau, kartais atrodo, kad baimė siekia mane praryti. Tačiau tada prisimenu brangias Tavo dovanas – galybę, meilę, susitvardymą, sveiką mąstymą. Ačiū už išgydymo ir meilės pažadą, kurio ištesėjimo galiu tikėtis, jei išlaikau akis nukreipęs į Tave, mylimas Viešpatie.

Iš DAY BY DAY WITH BILLY GRAHAM vertė R. Rušinskienė, ©1976 Billy Graham Evangelistic Association. Naudojama turint leidimą. Visos teisės saugomos. www.billygraham.org Įgarsinta UAB „Intelektika“ balso sintezatoriumi.


Ką Biblija moko apie Kristaus nusistatymas

Ieškau Dievo

Užsisakykite šiuos skaitinius į savo el.paštą - nemokamai.